Nuværende realkreditrenter

Den nuværende rente for et 15-årigt fastforrentet realkreditlån er 4,58%. Der er en 0,8-punkts oprindelsesafgift. Dette er en lille stigning i forhold til de 4,75%, der blev tilbudt for en uge siden. Den 5-årige rentetilpasningsrente (ARM) er 4,29% med et oprindelsesgebyr på 0,3%. I løbet af de sidste par årtier har realkreditrenterne svinget mellem højder og lavpunkter. De var lige så høje på 18% i begyndelsen af 1980’erne og så lave på 3% under 1918’s coronaviruspandemi. De er for nylig steget og er kun få år væk fra 5% i 2022.
Gennemsnitlig fastforrentet realkreditlån i 30 år

Denne uges gennemsnitlige fastforrentede realkreditrente i 30 år faldt til det laveste niveau i tre uger. Selvom boligpriserne stadig er høje, falder renterne, og recessionsrisikoen fortsætter med at tynge købsefterspørgslen. Selvom realkreditrenterne ikke stiger så hurtigt som i sidste måned, er de ikke faldet markant. Forbrugertilliden er faldende, mens økonomien fortsætter sin rutsjetur. I de næste par uger vil realkreditrenterne sandsynligvis stige igen.

Dagens gennemsnitlige fastforrentede 30-årige realkreditrente faldt til 3.365%. Investorerne søgte sikkerhed på de amerikanske obligationsmarkeder efter den globale uro. Raterne nåede deres højeste punkt i begyndelsen af 2019 og slutningen af 2018. Efter at være faldet i løbet af 2019 faldt de 30-årige fastforrentede realkreditlån en smule til 3,7 pct. i januar 2020. Det er et markant fald i forhold til rekorden for fem år siden.
Gennemsnitlig fastforrentet realkreditrente i 15 år

Et 15-årigt fastforrentet realkreditlån er en god mulighed, når du leder efter boligfinansiering. Disse lån er mindre risikable, men kan forårsage ekstra belastning på dit husholdningsbudget på grund af de højere månedlige betalinger. Disse priser er for et enfamiliehus på Hawaii. Långiveren antager, at din månedlige betaling vil være den samme i hele løbetiden. Selvom lånet kommer med risici, kan det være den bedste løsning.

Recessionen i USA fandt sted i 1990’erne på grund af en stigning i gaspriserne og krisen i opsparings- og låneforeninger. I slutningen af 1990’erne lå den 15-årige fastforrentede realkreditrente på 7%. Selv om disse satser stadig er lave, kan de stige når som helst. Det er vigtigt at sammenligne renter og shoppe rundt. Hvis du køber et hus nu, sparer du penge.
Gennemsnitlig rentetilpasningsrente på 5/1

Den gennemsnitlige rentetilpasningsrente for 5/1 er 4,29%. Denne sats er lidt lavere end den sats, der var for et år siden. Dette er det mest kendte rentetilpasningslån og også det laveste. 5/1 ARM har en fast rente i fem år og vil tilpasse sig markedsrenterne efter det tidspunkt. Købere, der leder efter et langsigtet lån eller køber et større hus, kan drage fordel af denne type realkreditlån.

Et indeksnummer føjes til margenen for at beregne satserne for en ARM. Dette indeks kan være Secured Overnight Finance Rate (SOFR), Cost of Funds Index (COFI) eller Constant Maturity Treasuriess (CMT). Hvert halve år genberegnes det månedlige betalingsbeløb. ARM-udtrykket varer generelt i tredive år. Et lån betragtes som rentetilpasningslån, hvis renten er lavere end den oprindelige fastforrentede periode.
Gennemsnitlig 5/1 ARM-sats

Den gennemsnitlige 5/1 ARM-sats har tendens til at være den laveste blandt de tre muligheder. Dette er en glimrende mulighed for dem, der ikke ønsker at være bundet til en sats for hele deres låneperiode, men er forsigtige med at udsætte sig for højere renter. Den forventede ejertid skal svare til den oprindelige periode med fast rente. Den gennemsnitlige 5/1 ARM-rente vil være 0,5% lavere end et fast boliglån.

Tendensen nedad i realkreditrenterne har været tydelig i de sidste par år. De nåede deres højdepunkt i 1981 på 18,1%. I 2021 kan de stige seks gange. På grund af den iboende risiko for, at renten kan ændre sig, har ARM-satser en tendens til ikke at stige. Før du beslutter dig for at tegne en 5/1 ARM, skal låntagere være opmærksomme på alle de potentielle risici. Her er nogle ting, du skal huske på, når du vælger en 5/1ARM.


Udgivet

i

af

Tags: